Štamparska mašina svečano puštena u rad


U četvrtak, 6. novembra u Srednjoj zanatskoj školi, svečano je puštena u rad štamparska mašina Adast Dominant 724. Cilj akcije je da popravljena štamparska mašina doprinese finansijskoj samoodrživosti škole. Time bi, između ostalog, njeni đaci dobijali redovne i kvalitetnije obroke (a pojedinima je to jedini obrok u toku dana) i moglo bi se obezbediti više neophodne školske opreme za đake bez sredstava.

Zajedničkoj akciji Srednje zanatske škole i Organizacije za međugeneracijsku saradnju 35+, pridružili su se Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, kroz projekat „Reforma srednjeg stučnog obrazovanja u Srbiji“ i Internacionalna škola iz Beograda. Tehničku podršku u procesu osposobljavanja štamparske mašine pružili su MMC Control iz Čačka i Beta Roll iz Novog Sada.

Gosti svečanosti (gospodin Heinz-Dieter Harbers (GIZ VET), gospodin Angelo Coskinas (International School of Belgrade), trgovinski komesar Ambasade Kanade Đurđevka Ćeramilac, predstavnici gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu kao i predstavnici opštine Rakovica), upoznali su se sa metodama i uslovima rada škole.

Hor škole pripremio je prigodan mini koncert, a po završetku zvaničnog dela gosti su mogli da probaju odlične krofne i kiflice koji su specijalitet đaka koji pohađaju nastavu za pekare.

Prisutni predstavnici privrede, zainteresovani da deo svojih potreba za štampanim materijalom zadovolje u školi, mogli su se uveriti u kvalitet štampe i mogućnosti popravljene štamparske mašine, tako da je predstavnik firme Master Team napravio i prvu porudžbinu.

Ključno je za opstanak štamparije škole i njenu održivost u dužem vremenskom periodu, da se što više preduzeća i institucija koje imaju potreba za štampanim materijalom javi direktoru škole i dogovore saradnju.

 IMAG2458IMAG2455IMAG2453

Medijsku podršku do sada pružili su Beogradska hronika (RTS), Studio B, Dobar radio (Radio B92) kao i glumci filma Montevideo, vidimo se koji su dali poseban doprinos družeći se sa decom sa posebnim obrazovnim potrebama.

35+ se zahvaljuje svima koji su doprineli uspehu ove akcije i pozivamo na dalju pomoć.