ZNAČAJ MEĐUGENERACIJSKE SARADNjE – MLADI I STARI JEDNI ZA DRUGE


U Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd 4. decembra 2014. godine održana je Interaktivna tribina za mlade pod nazivom: “Značaj međugeneracijske saradnje – mladi i stari jedni za druge”. U okviru tribine premijerno je emitovan dugometražni film Stefana Krasića “Mozaik”.

Nakon projeTribina u DKCBkcije filma, održan je razgovor sa publikom. Gosti tribine bili su učenici srednjih škola Beograda. Gosti-govornici na  tribini bili su: Stefan Krasić – reditelj filma, Dragan Elčić- reditelj dokumentarnih filmova i profesor na Akademiji umetnosti, kao i  Đorđe Maričić – predsednik Organizacije za međugeneracijsku saradnju 35+ iz Beograda. U razgovoru su učestovali i Vasilije Belobrković – predsednik Pokreta trećeg doba Srbije i Dragan Marić – direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd. Urednici i moderatori tribine bili su: Dalibor Stojanović i Ivana Teodorović Stojanović.

Tematski okvir razgovora bio je stav mladih prema pripadnicima starije generacije i razumevanje, odnosno nerazumevanje vrednosnih stavova i načina razmišljanja pripadnika različitih generacija. Oko šezdeset srednjoškolaca bili su aktivni učesnici tribine, koja je imala cilj da mladi sa gostima-govornicima razmene mišljenja i stavove o razvoju saradnje među generacijama.