II radionica, Beograd 07.-11.10.2014.


20140101_040321Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+ nastavila je saradnju sa kompanijom Vip mobile na edukativnoj akciji „Vip digitalna radionica za starije“.

Od 07. do 11. oktobra realizovana je druga „Vip digitalna radionica za starije“ koju je pohađalo 17 učesnika. Naši najstariji sugrađani sa Palilule, Starog grada, Voždovca, Vračara i Zemuna su usvojili terminologiju računara, kreirali prve foldere i fajlove i uspešno otvorili svoje e-mail, skype i facebook naloge. Time su se aktivno uključili u svet digitalnih komunikacija i uvideli da  “nije teško kao što izgleda“, kao što to slogan akcije kaže.

Radionica je sprovedena u saradnji sa Gradskom organizacijom penzionera Beograd i Pokretom Trećeg Doba Srbije, čiji članovi su se aktivno uključili u istraživanje sveta digitalnih tehnologija. Cilj radionice je ublažavanje međugeneracijskog jaza, promocija digitalne kulture življenja i procesa permanentnog obrazovanja, a ideja da se ova vrsta obuke u bliskoj budućnosti proširi na što više zainteresovanih korisnika u celoj Srbiji.

Druga radionica je ocenjena najvišom ocenom od strane učesnika.

Dnevni list Danas: http://goo.gl/21qNQj